63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Güzelbahçe'de Aşure Dağıtımı Yapıldı

Güzelbahçe Belediyesi, Yaka Mahallesi meydanında Muharrem Ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenledi.

Güzelbahçe'de Aşure Dağıtımı Yapıldı
Advert
Paylaş:

Asıl amacın acıyı paylaşmak olduğunu, bu birlikteliğin bir ömür süreceğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, ‘‘Birlik beraberliğin, şükretmenin adı olan AŞURE aynı zamanda zulme karşı doğruluktan ayrılmayan Hz. Peygamberin sevgili torunu, Hz. Hüseyin’in Kerbelada şehit edilmesinin hüznünü de taşımaktadır. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin sembolüdür. Tıpkı aşure de olduğu gibi bir araya gelen farklı nimetlerin aynı ortak tada katkı sağlaması gibi. Millet olarak da, dün olduğu gibi bugün de birlikte yaşamanın gereği olarak hüznü de, sevinci de paylaşmaya devam etmektir. Hz. Hüseyin’in 72 yol arkadaşıyla birlikte çıktığı bu yolun, boyun eğmemek, dik duruşun yolu olduğunu tüm İslam alemine göstermiştir. Tutuğunuz oruçlar, dağıtılan lokmalar hak katında kabul olsun’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçılar değiş söyledi, Dede Ali Tekin’in duasından sonra aşure dağıtımı yapıldı.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.