63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Halk Yatırım: BIST 30 Endeksi son işlem gününde 11,818 seviyesinden günü tamamladı

İstanbul, 28 Temmuz (Hibya) - Halk Yatırım, BIST 30 Endeksinin son işlem gününde yüzde 0.55 düşüş ile 11,818 seviyesinden günü tamamladığını bildirdi.

Halk Yatırım: BIST 30 Endeksi son işlem gününde 11,818 seviyesinden günü tamamladı
Advert
Paylaş:

Halk Yatırım'ın değerlendirmesinde, BIST 30 Endeksinin son işlem gününde yüzde 0.55 düşüş ile 11,818 seviyesinden günü tamamladığı belirtildi. Gün içi en düşük 11,799 seviyesini gören BIST 30 Endeksinin, en yüksek 11,918 seviyesini gördüğü aktarılırken şunlar kaydedildi:

"Son işlem gününde endeks genelinde azalışların çoğunlukta olduğunu izledik. BIMAS (5.29 puan) ve ASELS (3.69 puan) endekse en çok pozitif katkı sağlayan şirketler konumunda bulunurken, TCELL (-10.77 puan) ve THYAO (-10.73 puan) endekse negatif katkı sağlayan şirketler oldu.

"BIST 30 hisselerinin 1. bölgede yer alan şirketlerden en yüksek puana sahip olan BIMAS, ENKAI ve ASTOR hisseleri için AL/Pozitif önerisi, BIST 30 hisselerinin 3. bölgede yer alan şirketlerden en yüksek puana sahip olan ULKER, TCELL ve EKGYO hisseleri için SAT/Negatif önerisi verilmesinin uygun olduğunu değerlendiriyoruz.

"BIST 30 Endeksi'nde işlem hacminin son bir aylık ortalamasının altında olduğunu görüyoruz. BIST 30 Endeksi'nde 3 hissenin işlem hacmi son 1 aylık ortalamasının üzerine yükselirken, geriye kalan 27 hissenin işlem hacmi son 1 aylık ortalamasına kıyasla ortalama yüzde 33 azaldı. Diğer yandan hacmi artış gösteren hisselerin son işlem günündeki ortalama performansı yüzde -1.68 seviyesindeyken, hacmi azalış gösteren hisselerin son işlem günündeki ortalama performansı yüzde -0.77 seviyesinde gerçekleşti.

"RSI göstergesini incelediğimizde BIST 30 Endeksi hisselerinin 22 tanesinin yukarı yönlü trend bölgesi olan 50 ile 70 seviyesi aralığında yer aldığını görüyoruz. Hisseler özelinde ise ASELS ve TUPRS hisselerinin RSI göstergesinin aşırı alım bölgesi olan 70 seviyesinin üzerinde olduğunu görüyoruz.

"Akıllı grafikleri incelediğimizde pozitif tarafta ASELS, ASTOR ve GARAN öne çıkıyor. Negatif tarafta ise SASA, TAVHL ve ULKER dikkat çekiyor."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.