63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman, İsviçreli mevkidaşı ile görüştü

Zagreb, 1 Ocak (Hibya) - Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman, İsviçreli mevkidaşı ile görüştü
Advert
Paylaş:

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman, Crans-Montana’da meydana gelen trajik olaylar dolayısıyla İsviçreli mevkidaşı Cassis ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Hırvatistan’ın içten taziye ve dayanışma duygularını ilettiğini ve Hırvatistan’ın her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade ettiğini açıkladı.

Hırvatistan Dışişleri Bakanlığı ile İsviçre’deki Hırvatistan diplomatik temsilciliklerinin, olaydan etkilenenler arasında Hırvatistan vatandaşlarının bulunup bulunmadığının tespiti amacıyla İsviçreli yetkili makamlarla yakın temas halinde olduğunu belirten Radman, “Doğrulanmış bilgilerin temin edilmesini müteakip kamuoyu derhal bilgilendirilecektir.” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Crans-Montana'da yılbaşı kutlamaları sırasında meydana gelen ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği trajik olayla ilgili haberlerin ardından İsviçre ile dayanışmalarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yaralananların acil şifa bulmasını temenni ediyoruz. Güçlü kalın, sevgili İsviçreli dostlarım.”

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ise patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada İtalyan hükümetinin, Crans Montana'daki durumu dakika dakika takip ettiğini ifade etti.

Tajani, “Başbakan Giorgia Meloni'yi bu sabah erken saatlerde bilgilendirdim ve kendisiyle sürekli iletişim halindeyim. Aosta Vadisi Sivil Koruma Dairesi ve Niguarda yanık merkezini kullanıma açan Lombardiya Bölgesi de harekete geçti.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Filipinler'de deprem

Akışın sonuna geldiniz.