63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

IDF: İran'da silah üretim tesisleri hedef alındı

Tel Aviv, 27 Mart (Hibya) - İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İran'ın askeri sanayi kapasitesini zayıflatmaya yönelik operasyonlarını derinleştirerek şimdiye kadar binin üzerinde üretim tesisini vurduğunu duyurdu.

IDF: İran'da silah üretim tesisleri hedef alındı
Advert
Paylaş:

CCTV’nin haberine göre, son 24 saat içinde 60 savaş uçağıyla düzenlenen operasyonda, Tahran ve çevresindeki askeri noktalara 150’den fazla mühimmat bırakıldı. 

Resmi verilere göre İsrail Hava Kuvvetleri, İran'ın batısında balistik füzelerin depolanması ve fırlatılması için kullanılan tesisleri de imha etti. 

IDF tarafından yapılan açıklamada; bu harekatın İran rejiminin silah üretim hatlarını, geliştirme ve araştırma kapasitesini sistematik olarak azaltmayı amaçladığı vurgulandı. 

Operasyon haberi, ABD Başkanı Donald Trump’ın müzakerelerin "çok iyi gittiğini" belirtmesinden ve İran enerji tesislerine yönelik olası saldırılar için verdiği süreyi 6 Nisan’a kadar (10 gün) uzatmasından kısa bir süre sonra geldi. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Şanlıurfa’da kaçakçılık operasyonu

Akışın sonuna geldiniz.