63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

İnegöl Kent Müzesi’nde Dünya Müzeler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

İnegöl Belediyesi, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü kapsamında özel bir etkinlik gerçekleştirdi.

İnegöl Kent Müzesi’nde Dünya Müzeler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi
Paylaş:

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada kutlanan bu gün için İnegöl'de "Yaşayan Müze" adlı bir organizasyon düzenlendi.

Gönüllü Müzecilik projesinde yer alan öğrenciler ile İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, tarihi karakterler canlandırılarak müzeyi ziyaret eden vatandaşlara kendi dönemleri anlatıldı.

ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyi tarafından 2026 yılı için belirlenen “Müzeler Bölünmüş Bir Dünyayı Birleştiriyor” teması üzerine kurgulanan bu özel organizasyonla, İnegöl’de Dünya Müzeler Günü kutlaması gerçekleştirildi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte Kent Müzesini ziyaret ederek Yaşayan Müze etkinliğine katılım sağladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.