63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

İnegöl’de 2 yeni Sıfır Atık Noktası hizmete girdi

İnegöl Belediyesi, Yeniceköy ve Alanyurt bölgelerinde 2 yeni Sıfır Atık Noktası oluşturdu.

İnegöl’de 2 yeni Sıfır Atık Noktası hizmete girdi
Advert
Paylaş:

İnegöl Belediyesi, Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında geçen yıl merkezde açılan Sıfır Atık Noktası’na ilave olarak Yeniceköy ve Alanyurt bölgelerinde de 2 yeni Sıfır Atık Noktası oluşturdu. Ayrıca enerji tasarrufuna dikkat çekmek adına elektronik atık toplama kampanyası başlatıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin yeni açılan Alanyurt Salı Pazarı bölgesindeki Sıfır Atık Noktası’nda bir açıklama yaptı.

Beraberindeki Başkan Yardımcısı Melih Ateş ve İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yöneticileriyle birlikte Enerji Tasarrufu Haftası’na dikkat çeken Başkan Taban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Enerji Tasarrufu Haftası içerisindeyiz. Biz de bu vesileyle bugün yeni Sıfır Atık Noktalarımızın duyurusunu yapmak için bir aradayız. Yaşadığımız dünyanın ve bu çevrenin bizlere sağladığı kaynaklar da tükenebilir kaynaklar. Bunların korunması noktasında enerji tasarrufunu önemsiyoruz. Enerji Tasarrufu Haftası vesilesiyle elektrikli elektronik atık toplama yarışması düzenliyoruz.”

Başkan Taban, geçmiş yıllarda da yine atık kağıt, atık yağ, pil, elektrikli ve elektronik eşya gibi farklı atık türlerinde benzer bir yarışma yaptıklarını hatırlatarak, “Bugün de yine ilçemizde Elektrikli Elektronik Atık Toplama Yarışmasını başlatıyoruz. Yarışma başvuru tarihleri 7-15 Ocak. Bugün itibariyle başlatıyoruz. Vatandaşlarımız elektrikli ve elektronik atıklarını Sıfır Atık Noktalarına getirerek katılım sağlayabilecek. Yapılan derecelendirme neticesinde teşvik etmek adına da 1’inciye, 2’nciye ve 3’üncüye çeşitli hediyeler verilecek.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.