63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Işıkhan: İşsizlik oranı Nisan ayında yüzde 8,2 olarak gerçekleşti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işsizlik oranının Nisan ayında yıllık bazda düşüş göstererek yüzde 8,2 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı.

Işıkhan: İşsizlik oranı Nisan ayında yüzde 8,2 olarak gerçekleşti
Advert
Paylaş:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nisan ayına ilişkin işgücü istatistiklerini değerlendirdi.

Açıklamaya göre işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,1 puan artarken, geçen yılın aynı ayına göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,2 oldu. Böylece işsizlik oranının 36 aydır tek haneli seviyelerde seyrini sürdürdüğü bildirildi.

İstihdam sayısının 32 milyon 166 bin kişi, işgücüne katılma oranının ise yüzde 52,4 olarak gerçekleştiği aktarıldı.

Bakan Işıkhan, "En büyük hedeflerimizden birisi gençleri geleceğin teknolojilerine ve üretime yöneltmek, nitelikli beceriler kazanmalarını sağlayarak onları istihdama kazandırmaktır. Uyguladığımız GÜÇ gibi programlarımızın olumlu sonucu olarak bir önceki aya göre 0,8 puan, bir önceki yılın aynı ayına göre 1,4 puan azalan gençlerde işsizlik oranı %14,5’e geriledi. Gençlerin işgücü piyasasına geçişlerini kolaylaştıracak kapsamlı ve bütüncül politikaları uygulamayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin çalışma hayatını geleceğin ihtiyaçlarını da dikkate alarak geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.