63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Kacır, ODTÜ Milli Teknoloji Atölyesi'nin açılış törenine katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK’ın 30 milyon liralık desteğiyle ODTÜ bünyesinde kurulan Milli Teknoloji Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Kacır, ODTÜ Milli Teknoloji Atölyesi'nin açılış törenine katıldı
Advert
Paylaş:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin "Milli Teknoloji Hamlesi" hedefleri doğrultusunda 81 ilde kurulması planlanan atölye ağının bir halkası olan ODTÜ Milli Teknoloji Atölyesi'nin açılış törenine katıldı. 

Atölyenin teknik ve mali detaylarına değinen Bakan Kacır, "TÜBİTAK'ın sağladığı 30 milyon lira destekle ODTÜ bünyesinde hayata geçirdiğimiz Milli Teknoloji Atölyesiyle; gençlerimizin hayallerini, fikirlerini, projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlayacak bir altyapıyı daha üniversitemize kazandırmış olduk." diye konuştu.

Üniversite kampüslerinde üretim odaklı ortamların önemini vurgulayan Kacır, "Gençlerimizin kampüs içerisinde edindikleri derin akademik bilgiyi, somut projelere ve yüksek teknolojili işlere dönüştürebileceği bir ortam sağladık" dedi.

TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) gibi projelerle gençlerin Ar-Ge dünyasında aktif rol almalarını desteklediklerini belirten Kacır, "Bizler yetiştirdiği mühendislerle, araştırmacılarla ve bilim insanlarıyla Milli Teknoloji Hamlemize çok kıymetli katkılar sunan ODTÜ'nün; bilimde, teknolojide ve yenilikte öncü rolünü pekiştirecek her projeye katkı sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Yayla Enerji'de başkan seçimi

Akışın sonuna geldiniz.