63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Kalyon Güneş Teknolojileri'nin güneş hücresi yatırımı

Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş'nin G12R TOPCONPlus güneş hücresi yatırımı tamamlandı.

Kalyon Güneş Teknolojileri'nin güneş hücresi yatırımı
Advert
Paylaş:

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ''Şirketimizin 14 Mayıs 2025 ve 17 Temmuz 2025 tarihli özel durum açıklamalarında kamuoyuyla paylaşılan G12R TOPCONPlus güneş hücresi yatırımına ilişkin süreç planlandığı şekilde tamamlanmış olup, hücre üretim hattı devreye alınmış ve üretime başlanmıştır. G12R TOPCONPlus hücre üretim hattımızın resmi açılışı 7 Mayıs 2026 tarihinde yapılacaktır. Söz konusu yatırımın devreye alınmasıyla, 1 GW/yıl seviyesinde olan hücre üretim kapasitemiz 2,1 GW/yıl seviyesine ulaşmıştır. Bu yatırım, şirketimizin inovasyon ve sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığını pekiştirecek olup, aynı zamanda yerel üretim kapasitesinin artırılmasına ve ülkemizdeki enerji dönüşümüne önemli katkılarda bulunacaktır.'' bilgisi verildi. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.