63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Karataş: Disiplin cezası affına yönelik yasal düzenleme yapılması için başvuruda bulunduk

Elazığ, 9 Nisan (Hibya) - Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, sağlık çalışanlarına disiplin cezası affına yönelik yasal düzenleme yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Sağlık Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Karataş: Disiplin cezası affına yönelik yasal düzenleme yapılması için başvuruda bulunduk
Paylaş:

Kamu Sağlık -Sen Genel Başkanı Karataş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı’nda görev yapmakta olan sağlık çalışanlarına disiplin cezası affına yönelik yasal düzenleme yapılması için TBMM ve Sağlık Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunduklarını ve olumlu yönde sonuç elde ettiklerini söyledi.

En son 2006 yılında çıkarılan kanun ile devlet memurlarına verilen disiplin cezaları affedilmesine rağmen, aradan geçen 18 yıllık sürede disiplin cezalarının affına yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığını, disiplin cezası affı getirilmediğini savunan Karataş, şunları ifade etti:

“18 yıllık süreçte disiplin cezalarının affedilmesine yönelik düzenleme yapılmaması YÖK ve Sağlık Bakanlığı kadrolarında görev yapan sağlık çalışanlarının mağduriyetlerine sebebiyet vermiştir. Sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının artırılması, yaşanan mağduriyetlerin sona erdirilmesi, kamuoyunda oluşan beklentinin karşılanması adına disiplin cezalarının affına yönelik yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.”

Karataş, “Kamu Sağlık-Sen olarak sadece Elazığ'da; 10 sağlık çalışanının disiplin cezaları idari mahkemelerde iptal edildi. Yüksek Disiplin Kurullarında ise; 4 haksız verilen disiplin cezası iptal ettirildi. Bu nedenle önümüzdeki günlerde çıkacak olan torba yasalara ‘disiplin cezası affının’ da eklenmesi için TBMM ve bakanlık nezdinde görüşmelerde ve yazışmalarda bulunduk. Konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini ve sağlık çalışanlarına yine bir kazanımın gururunu ve mutluluğunu yaşatacağımıza olan inancımızla şimdiden hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.