63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Karşıyaka Yalı Bulvarı’nda yükseltilmiş yaya platformu yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Yalı Bulvarı’nda yaya güvenliğini artırmak amacıyla yükseltilmiş yaya platformu uygulaması gerçekleştirdi.

Karşıyaka Yalı Bulvarı’nda yükseltilmiş yaya platformu yapıldı
Advert
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Yalı Bulvarı’nda yaya güvenliğini artırmak amacıyla yükseltilmiş yaya platformu uygulamasını hayata geçirdi. Karşıyaka Vapur İskelesi ile Karşıyaka Çarşı arasındaki bölgede yapılan çalışma kapsamında yaya geçidi, İzmir’e özgü tarihi motiflerle tasarlandı.

Çalışmalar kapsamında yaklaşık 450 metrekarelik alana uygulama yapılırken, beyaz ve sarı renkli yol çizgi boyaları kullanıldı. Çalışmaların trafik akışı başlamadan önce tamamlandığı belirtildi.

Projede engelli ve yaşlı vatandaşların erişimi de dikkate alınarak yol ve kaldırımlar aynı seviyeye getirildi. Böylece yayaların kaldırıma inip çıkmadan karşıya geçebilmesi amaçlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Projeleri Şube Müdürlüğü’nde görevli Şirin Eltimur, uygulamanın yaya güvenliği ile sürücü farkındalığını artırmak amacıyla tasarlandığını ifade etti.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.