63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Katar, Irak'taki BAE Başkonsolosluğuna yönelik saldırıyı kınadı

Doha, 10 Mart (Hibya) - Katar Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başkonsolosluğuna yönelik saldırıyı şiddetle kınadı.

Katar, Irak'taki BAE Başkonsolosluğuna yönelik saldırıyı kınadı
Paylaş:

Katar Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosluğuna yönelik saldırıyı şiddetle kınadı ve bu saldırıyı kabul edilemez bir eylem ve diplomatik misyonları ve merkezlerini koruyan tüm uluslararası norm ve sözleşmelerin açık bir ihlali olarak değerlendirdi.

Bakanlık, diplomatik misyonların ve merkezlerin hedef alınmasının, Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin açık bir ihlali olduğunu ve diplomatik personelin güvenliğini tehdit eden, uluslararası alanda kabul görmüş diplomatik çalışma kurallarını baltalayan tehlikeli bir tırmanış olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, Katar Devleti'nin diplomatik misyonları hedef alan veya güvenlik ve istikrarı baltalayan her türlü şiddet ve terör eylemini kesin bir dille reddettiğini yineledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.