63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Kırıkhan'da çevreci gönüllüler bir araya geldi

Hatay, 11 Temmuz (Hibya) - Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yer alan tarihi mesire alanında ağaç kesimlerinin önlenmesi amacıyla çevreci gönüllüler bir araya geldi.

Kırıkhan'da çevreci gönüllüler bir araya geldi
Paylaş:

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, doğaya sahip çıkan STK ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederken, bölgedeki tahribatın sona ermesi için CİMER üzerinden şikayet çağrısında bulundu.

1950-60’lı yıllarda oluşturulan ve Kırıkhan’ın mesire alanının, son yıllarda farklı kurumların bina yapma girişimleriyle tahrip edildiğine dikkat çeken Öğünç, şu anda da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “köy evleri” yapımı gerekçesiyle yeni bir kesim planının hazırlandığını söyledi.

“Son 10 yılda orman varlığımızın neredeyse yarısı benzer gerekçelerle yok oldu” diyen Öğünç, artık tek bir ağacın bile kesilmesine tahammül gösterilmemesi gerektiğini belirtti. Kırıkhan ile Hassa arasındaki taşlık hazine arazilerinin bu tür projeler için daha uygun olduğunu belirten Öğünç, yetkililerin bu alanları yeniden değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamasında, “Dedelerimizden, babalarımızdan kalan bu alanı korumamız gerekirken, bu görev bizim neslimizde inkıtaa uğramıştır” diyen Abdullah Öğünç, mevcut alanın korunarak ekoturizme kazandırılması çağrısında bulundu.

Kamuoyunun bilinçli olması ve yetkililerin bu çerçevede kararlarını gözden geçirmesi gerektiği belirtilirken, tüm doğaseverler doğaya sahip çıkmaya davet edildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.