63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Konya’da LGS Türkiye birincileri Vali Akın ve Başkan Altay ile buluştu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’nda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan 17 Konyalı öğrenci, Konya Valisi İbrahim Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile bir araya geldi.

Konya’da LGS Türkiye birincileri Vali Akın ve Başkan Altay ile buluştu
Advert
Paylaş:

Konya’da LGS Sınavı’nda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan öğrenciler, düzenlenen programda bir araya geldi.

Konya Valiliği konferans salonunda gerçekleştirilen buluşmaya Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Vali İbrahim Akın, LGS’de Türkiye genelinde 452 öğrencinin 500 tam puan aldığını, bu öğrencilerden 17’sinin Konya’dan çıktığını belirtti.

Akın, “Liselere Geçiş Sınavı'nda ülke genelinde 452 evladımız tüm soruları doğru yapmak suretiyle 500 tam puan aldı. Bu 452 şampiyonun 17'si de Konya'mızdan çıktı. Bu bizler adına gurur verici bir tablo” dedi.

Eğitim alanında imkanların her geçen yıl geliştirildiğini ifade eden Akın, öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesi için kamu kurumlarının çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek ailelere ve öğretmenlere teşekkür etti.

Altay, öğrencilerin ilerleyen yıllarda ülke için önemli görevlerde yer alacaklarına inandığını belirterek, “Hem ailelerinize hem şehrimize hayırlı hizmetler yapmayı Rabbim nasip etsin. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin, başarılarınız daim olsun” ifadelerini kullandı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise öğrencilerin önemli bir başarıya imza attığını belirterek, eğitim alanında akademik ve sosyal çalışmalara yönelik yatırımların sürdüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Akın, Başkan Altay ve İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit tarafından Türkiye birincisi öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.