63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Kos: Avrupa, Ermenistan'la dayanışma içindedir

Brüksel, 4 Haziran (Hibya) - Avrupa Birliği (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Marta Kos, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında kararlaştırılan AB-Ermenistan Görev Gücü'nün çalışmalarına başlayacak olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kos: Avrupa, Ermenistan'la dayanışma içindedir
Paylaş:

Avrupa Birliği (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Marta Kos, AB ile Ermenistan arasındaki stratejik ve ekonomik ortaklık adımları ile bölgedeki jeopolitik gelişmelere ilişkin konuştu.

Kurulan yeni mekanizmaya ve AB'nin desteğine dikkat çeken Kos, "Bugün Cumhurbaşkanı von der Leyen ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında kararlaştırılan AB-Ermenistan Görev Gücü'nün çalışmalarına başlamayı dört gözle bekliyorum. Avrupa, Rusya'nın ekonomik baskısı karşısında Ermenistan'la dayanışma içindedir" dedi.

AB'nin taahhüt ettiği destek paketlerinin ve ekonomik önlemlerinin bölgedeki etkisini hafifleteceğini ifade eden Kos, "AB'nin mali desteği, ticaret önlemleri ve dayanışması baskıyı hafifletmeye yardımcı olacaktır. Çok yakında Ermenistan'a dönmeyi dört gözle bekliyorum” ifadelerini kaydetti.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.