63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Kremlin: Abu Dabi'deki ikinci tur görüşmeler 4-5 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek

Moskova, 2 Şubat (Hibya) - Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 2 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Rusya, Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki üçlü görüşmelerin ikinci turunun 4-5 Şubat tarihlerinde gerçekleşeceğini duyurdu.

Kremlin: Abu Dabi'deki ikinci tur görüşmeler 4-5 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek
Advert
Paylaş:

Peskov, "Üç tarafın programlarının ek koordinasyonu gerekiyordu ve şimdi, Çarşamba-Perşembe günleri toplantı gerçekten Abu Dabi'de gerçekleşecek. Bunu teyit edebiliriz." dedi.

Peskov, ayrıca ikinci turun aslında geçen Pazar, 1 Şubat'ta başlamasının planlandığını da belirtti.

Bir gün önce, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymir Zelenski de 4-5 Şubat tarihlerinde üçlü görüşmelerin yeni bir turunun yapılacağını duyurdu. İlk tur aynı yerde 23-24 Ocak tarihlerinde gerçekleşmişti.

28 Ocak'taki ilk turun ardından Peskov, Rus hükümetinin Moskova ve Kiev arasındaki doğrudan temasların başlamasını olumlu değerlendirdiğini bildirdi. Ayrıca Abu Dabi'deki Ukrayna müzakerelerinin çok karmaşık ve hassas olduğunu da belirtti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.