63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Küçükçekmece’de “Veli’nin Oğlu Orhan” sahnelendi

Oyuncu Hakkı Ergök’ün, şair Orhan Veli Kanık’ın şiirlerinden ve yaşam öyküsünden yola çıkarak sahneye taşıdığı ‘Veli’nin Oğlu Orhan’ adlı tiyatro oyunu Küçükçekmece’de izleyiciyle buluştu.

Küçükçekmece’de “Veli’nin Oğlu Orhan” sahnelendi
Advert
Paylaş:

Oyun, Atakent ve Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezlerinde gerçekleştirilen iki ayrı gösterimle sahne aldı.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Orhan Veli Kanık’ın hayatından kesitler sunan temsilde, Hakkı Ergök’e tanbur sanatçısı Hakan Dedeler müzikleriyle eşlik etti.

Küçükçekmece seyircisine teşekkür eden Oyuncu Hakkı Ergök, ‘’Küçükçekmece seyircisi bence Türkiye’nin en iyi yetişmiş seyircilerinden, bir oran vermem gerekirse ilk beşte diyebilirim. Bu özellikle de son altı, yedi yılda oldu. Oyun seçimindeki titizlik, sloganist tiyatro yerine birleştirici ve toplumun her kesimini kucaklayıcı oyunlar seçildi” dedi.

Oyunun geçiş müziklerini ve Orhan Veli’nin şiirlerini besteleyen Hakan Dedeler ise’’ Altı buçuk senedir bu oyun üzerine Hakkı Ergök ile çalışıyoruz. Oyunda müzisyen Hakan rolüyle yer alıyorum ve canlı icra yapıyorum” ifadelerini kullandı. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.