63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Kurtulmuş, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ghalibaf ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Mohammad Bagher Ghalibaf ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kurtulmuş, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ghalibaf ile görüştü
Paylaş:

TBMM’den yapılan açıklamaya göre, TBMM Başkanı Kurtulmuş, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ghalibaf ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kurtulmuş, görüşmede, İran’da yaşanan son hadiseler nedeniyle üzüntülerini ifade ederek, hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

İran’ın acısının Türkiye’nin acısı olduğunu belirten Kurtulmuş, gelişmeleri yakından takip ettikleri İran’da huzurun, güvenliğin, istikrarın ve refahın en iyi şekilde sağlanması arzusunu paylaştı.

İsrail'in bölgedeki saldırganlığının da ele alındığı görüşmede, Kurtulmuş, İsrail’in gücünün ne silahları ne arkasındaki büyük devletlerin gücü ne uluslararası medyadaki hakimiyeti ne uluslararası finansal sistem üzerindeki etkisi olduğunu, İsrail’in en büyük gücünü İslam ülkelerinin dağınıklığı ve parçalanmışlığının oluşturduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, Türkiye ve İran halkları arasındaki kardeşliği pekiştirmenin önemini dile getirerek, iki ülkenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yakın çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 15-19 Nisan 2026 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152. Genel Kurulu’na İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ghalibaf’ı davet etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.