63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Lavrov: İş birliği çok kutuplu dünya düzenine katkı sağlıyor

Moskova, 2 Haziran (Hibya)-Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ile Filipinler arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki iş birliğinin enerji, ticaret ve diplomasi alanlarında güçlenmeye devam ettiğini söyledi.

Lavrov: İş birliği çok kutuplu dünya düzenine katkı sağlıyor
Advert
Paylaş:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya ile Filipinler arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yılı vesilesiyle bir video mesaj yayımladı.

Lavrov, iki ülke arasındaki ilişkilerin köklerinin yüzyıllar öncesine dayandığını, 1817 yılında Manila’da ilk Rus konsolosluğunun kurulduğunu hatırlattı. 1976 yılında başlayan modern diplomatik dönemin ise ilişkilerde yeni bir sayfa açtığını ifade etti.

Açıklamasında Rusya ile Filipinler’in karşılıklı saygı ve eşitlik temelinde hareket ettiğini belirten Lavrov, enerji, bilişim teknolojileri, tarım ve turizm gibi alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Lavrov ayrıca Rusya’nın Güneydoğu Asya ülkelerine güvenilir bir enerji ve gıda tedarikçisi olduğunu savunarak, parlamentolar arası temasların ve bakanlıklar düzeyindeki diyalogların sürdüğünü söyledi.

Uluslararası sistemin “çok kutuplu” bir yapıya doğru evrildiğini ifade eden Lavrov, Rusya’nın Birleşmiş Milletler çerçevesinde iş birliğini artırmaya ve ASEAN ile stratejik ortaklığı derinleştirmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Mesaj, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıl dönümünde geleceğe yönelik iş birliği vurgusuyla sona erdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Mobiltel, kar dağıtımı yapmayacak

Akışın sonuna geldiniz.