63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

''Lezzet Trabzon'' yemek kitabına uluslararası ödül

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Lezzet Trabzon” adlı yemek kitabı, Gourmand Awards’ta “Food Tourism-Books” kategorisinde Türkiye birincisi seçildi.

''Lezzet Trabzon'' yemek kitabına uluslararası ödül
Paylaş:

 “Lezzet Trabzon” adlı yemek kitabı, gastronomi dünyasının prestijli organizasyonlarından Gourmand Awards’ın 32'inci döneminde “Food Tourism-Books” kategorisinde Türkiye birincisi seçildi.

Aynı kategoride Ekvador’dan “Catalogo de Experiencias Gastronomicas de Galapagos”, İzlanda’dan “25 Best Chefs Iceland”, Madagaskar’dan “A Taste of Madagascar: Culinary Riches of the Red Island”, Meksika’dan “Guia Mexico Gastronomico 2026” ve Seyşeller’den “Sun, Sea and Spice” adlı eserler de kendi ülkelerinde ödüle layık görüldü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Lezzet Trabzon” kitabının uluslararası alanda elde ettiği başarının gurur verici olduğu belirtilerek, Trabzon’un mutfak kültürünü koruma ve dünyaya tanıtma çalışmalarının sürdürüleceği ifade edildi. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.