63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Meloni'den Torino'daki olaylara tepki

Roma, 31 Ocak (Hibya) - İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Torino'da Askatasuna binasının tahliyesine karşı düzenlenen protesto yürüyüşü sırasında yaşananlarına tepki gösterdi.

Meloni'den Torino'daki olaylara tepki
Paylaş:

İtalya Başbakanı Meloni, Torino'da Askatasuna binasının tahliyesine karşı düzenlenen protesto yürüyüşü sırasında yaşananların ciddi ve kabul edilemez bir şey olduğunu belirtti.

Yasadışı olarak işgal edilmiş bir mülkün meşru tahliyesinin, şiddet, kundaklama, molotofkokteyli saldırıları ve hatta polis zırhlı aracına yönelik saldırıları serbest bırakmak için bahane olarak kullanıldığına değinen Meloni, "Saldırıya uğrayan memurun görüntüleri her şeyi anlatıyor. Bunlar protestocu değil, devlet düşmanı gibi davranan kişiler." dedi.

Meloni, bedelini ödeyenlerin, kolluk kuvvetleri mensupları ve görevlerini yerine getirirken saldırıya uğrayan birçok gazeteci olduğuna vurgu yaparak "Kör ve kasıtlı şiddetin bedelini ödeyen mağdur vatandaşlarla birlikte, onlara tam dayanışmamı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Hükümetin, cezasızlıkla mücadele araçlarını güçlendirerek üzerine düşeni yaptığına dikkat çeken Meloni şunları kaydetti:

"Şimdi, geçmişte şehirlerimizi tahrip eden ve onları savunanlara saldıranlara karşı alınan kutsal sayılan tedbirlerin alt üst edilmesine yol açan gevşekliğin tekrarlanmasını önlemek için yargının da üzerine düşeni tam olarak yerine getirmesi çok önemlidir. Hukuka uygunluğu savunmak bir provokasyon değil, bir görevdir. Devlet, cezasızlığa alışmış sahte devrimcilerin şiddeti karşısında geri adım atmaz ve tartışmasız bir şekilde üniforma giyenlerin, bilgi verenlerin ve sivil birlikte yaşama kurallarına saygı duyanların yanında yer alır."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.