63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Moskova'daki kentsel toplu taşıma 2035'e kadar elektrikli olacak

Moskova, 4 Mart (Hibya) - Moskova Belediyesi Ulaştırma Başkanlığı, 2035'e kadar Moskova'daki taşıma işletmecisi Mosgortrans'ın kara tabanlı yolcu taşımacılığının neredeyse tamamının elektrikle çalışacağını bildirdi.

Moskova'daki kentsel toplu taşıma 2035'e kadar elektrikli olacak
Advert
Paylaş:

Mosgortrans'a göre 2023'ten bu yana Moskova'da bin 300 yenilikçi elektrikli otobüsün teslim edildiği belirtiliyor. Toplamda, 2018'den bu yana Moskova'ya 2 bin 300'den fazla elektrikli otobüs alındı.

Raporda, başkentin güzergahlarının yüzde 20'sinden fazlasında çevre dostu ulaşımın çalıştığı belirtiliyor. Özellikle elektrikli otobüsler 180'den fazla güzergahta faaliyet gösteriyor.

Moskova Ulaştırma Belediye Başkan Yardımcısı Maxim Liksutov'un "2018'den bu yana elektrikli otobüslerle 650 milyon yolculuk yapıldı. Hafta içi ortalama 900 binden fazla kez kullanılıyorlar" dedi.

GUP Mosgortrans, 180'den fazla elektrikli otobüs güzergahı, 18 gece güzergahı ve 26 ekspres güzergahı da dahil olmak üzere 700'den fazla güzergaha hizmet veren bir kara kentsel yolcu taşımacılığı operatörü. Güzergahların toplam uzunluğu 10 bin km'den fazla ve Moskova'da her gün yaklaşık 3 milyon yolcu bunları kullanıyor..

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.