63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Netanyahu: Antisemitizm sadece yahudilerin sorunu değil

Kudüs, 27 Ocak (Hibya)-İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Kudüs’te düzenlenen Uluslararası Antisemitizmle Mücadele Konferansı’nda, antisemitizmin özgür toplumlar ve demokrasi için bir tehdit olduğunu vurguladı.

Netanyahu: Antisemitizm sadece yahudilerin sorunu değil
Advert
Paylaş:

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail Bakanı Amichai Chikli’nin girişimiyle Kudüs’te düzenlenen İkinci Uluslararası Antisemitizmle Mücadele Konferansı’nda konuştu. Netanyahu, antisemitizmin yalnızca Yahudi toplumu için değil, özgür toplumlar, demokrasi ve paylaşılan uygarlık için ciddi bir tehdit olduğunu ifade etti.

Netanyahu, tarihin nefretle erken dönemde yüzleşmenin önemini öğrettiğini belirterek, antisemitizmin hoşgörüldüğünde hızla yayıldığını ve yalanların şiddete dönüştüğünü söyledi. İsrail’in bugün yürüttüğü mücadelenin yalnızca kendi güvenliği için değil, özgür dünyanın değerleri ve özgürlükleri için de olduğunu vurguladı.

Başbakan, özellikle genç Yahudi nesile seslenerek şunları söyledi:

“Başınızı eğmeyin. Dik durun. Gerçeği konuşun. Antisemitizmle cesaret ve açıklıkla mücadele ettiğimizde yalnızca Yahudi halkını değil, tüm insanlığı savunmuş oluruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.