63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Orban: Ukrayna'nın AB üyeliği barış getirmeyecek

Budapeşte, 12 Şubat (Hibya) - Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin barış değil, Avrupa’ya savaş getireceğini söyledi.

Orban: Ukrayna'nın AB üyeliği barış getirmeyecek
Paylaş:

Macaristan Başbakanı Orban, Zelenski planının bir teori değil, gerçek olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı Zelenski açıkça 2027 yılına kadar AB üyeliği talep ediyor ve bunu askeri güvenlik garantisi olarak görüyor; Ukrayna askeri liderleri ise Macaristan'a karşı sert tehditler savuruyor.” dedi.

Ukrayna'nın AB üyeliğinin barış değil, Avrupa’ya savaş getireceğini ifade eden Orban, “Bu tartışmaya açık değil: Macaristan kendi güvenliğine yönelik bir tehdidi finanse etmeyecek, silahlandırmayacak veya meşrulaştırmayacaktır.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Peak PV, ihale kazandı

Akışın sonuna geldiniz.