63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Orban: Ukrayna'ya asker, silah veya para göndermeyeceğiz

Budapeşte, 31 Ocak (Hibya) - Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Brüksel ve Kiev’in Macaristan üzerindeki baskılarını reddettiğini belirterek; Ukrayna'ya asker, silah veya finansal destek göndermeyeceklerini açıkladı.

Orban: Ukrayna'ya asker, silah veya para göndermeyeceğiz
Paylaş:

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği ve Ukrayna yönetiminin dış politika ve ekonomi taleplerine ilişkin konuştu.

Ukrayna’ya destek sağlamayacaklarını belirten Orban, "Brüksel ve Kiev, Macaristan'da kendi taleplerine boyun eğen bir hükümet istiyor. Biz reddediyoruz! Ukrayna'ya asker, silah veya para göndermeyeceğiz” dedi.

Macaristan’ın bu durumun içinde bulunmayacağını vurgulayan Orban, “Onlar, çocuklarımızı ve torunlarımızı bile borç batağına sürükleyecek krediler ve daha yüksek katkılar istiyorlar. Macaristan bu oyunu oynamayacak” ifadelerini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Çin Küba'ya desteğini açıkladı

Akışın sonuna geldiniz.