63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Ordu’da 300 bin samuray arısı doğaya bırakıldı

Ordu'da başta fındık olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında 300 bin adet samuray arısı (Trissolcus japonicus) doğaya bırakıldı.

Ordu’da 300 bin samuray arısı doğaya bırakıldı
Advert
Paylaş:

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 19 ilçede üretilen samuray arılarının salımı Altınordu ilçesi Kökenli Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Programa Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aşkın Baş, Altınordu Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, “Kahverengi Kokarca zararlısı ile mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Zararlı ile mücadele tek aşamalı olmayıp, birbirini takip eden entegre mücadele prensipleri ile yürütülmektedir” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.