63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Plenkovic: Çarmıh Yolu suçlarının tüm kurbanlarını derin bir saygıyla anıyoruz

Zagreb, 16 Mayıs (Hibya)- Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan Bleiburg trajedisi ve Çarmıh Yolu kurbanlarını andı.

Plenkovic: Çarmıh Yolu suçlarının tüm kurbanlarını derin bir saygıyla anıyoruz
Advert
Paylaş:

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, ülkenin tarihi hafızasına, savaş sonrası yaşanan insan hakları ihlallerine ve geçmişle yüzleşme sürecinde yürütülen saha çalışmalarına odaklandı.

Tarihi trajedinin yıl dönümünde kurbanlara yönelik saygısını dile getiren Plenkoviç, "Bugün, 2. Dünya Savaşı sonrasında işlenen ve sayısız Hırvat ailesinde derin yaralar bırakan Bleiburg trajedisi ve Çarmıh Yolu suçlarının tüm kurbanlarını derin bir saygıyla anıyoruz." dedi.

Yaşanan hak ihlallerine ve hayatını kaybedenlerin durumuna dikkat çeken Plenkoviç, "Yargısız öldürülen, temel insan haklarından ve onurlarından mahrum bırakılan masum kurbanlara saygı duruşunda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Plenkoviç, tarihi gerçeklerin aydınlatılması adına yürütülen güncel faaliyetlere değinerek açıklamasını, "Yeni keşfedilen infaz yerleri ve toplu mezarlar, kurbanları sistematik bir şekilde araştırmaya, anmaya ve onurlu bir şekilde defnetmeye devam etmemizi zorunlu kılıyor." sözleriyle tamamladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.