63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Plenkoviç: Slovenya ile İş birliğini güçlendireceğiz

Zagreb, 22 Mayıs (Hibya)-Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç, Slovenya’daki seçim sonrası Janez Jansa’yı tebrik ederek iki ülke arasındaki iş birliğinin Avrupa Birliği ve NATO çerçevesinde güçleneceğini söyledi.

Plenkoviç: Slovenya ile İş birliğini güçlendireceğiz
Advert
Paylaş:

Hırvatistan Başbakanı Plenkoviç, Slovenya’daki seçimlerin ardından Janez Jansa ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Plenković, Jansa’yı yeniden başbakan seçilmesi dolayısıyla tebrik ettiğini belirterek, iki komşu ülke arasında güçlü siyasi, ekonomik ve sosyal bağların bulunduğunu vurguladı.

Açıklamada, Hırvatistan ile Slovenya’nın Avrupa Birliği ve NATO çerçevesinde iş birliğini sürdüreceği, bölgesel istikrarın güçlendirilmesi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için ortak çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

Plenkoviç, Avrupa ve küresel düzeyde artan zorluklara karşı iki ülkenin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çekti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.