63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Ray Caddesi'nde sıcak asfalt serimi tamamlandı

Osmaniye’nin en işlek arterlerinden biri olan Ray Caddesi, sıcak asfalt seriminin tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle vatandaşların kullanımına açıldı.

Ray Caddesi'nde sıcak asfalt serimi tamamlandı
Advert
Paylaş:

Osmaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen zemin düzenleme ve kaldırım yenileme çalışmalarının ardından modern kaldırımlar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından dikilen 67 adet akasya ağacıyla yeşillendirildi. 1,2 kilometrelik caddeye 2 bin 900 ton Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt dökülmesinin arından yol çizgileri de çekilerek vatandaşların kullanımına sunuldu.

Açılış törende konuşan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, kent genelinde yaklaşık bir yılda 150 bin ton sıcak asfalt döküldüğünü belirtti. Çenet, “Osmaniye’mizin bütün ana arterlerini kısa sürede asfalt yol konforuna kavuşturarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu şehirde yaşamanın keyfini hemşerilerimiz daha çok hissetsin istiyoruz” dedi.

Başkan Çenet, Ray Caddesi’nin Yıldırım Beyazıt ile Esenevler Mahallelerini birbirine bağlayan önemli bir güzergâh olduğunu vurgulayarak, “Bugün bu yolu geniş kaldırımları ve akasya ağaçlarıyla birlikte hizmete açmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yol sadece bir ulaşım aracı değildir; şehirleri, gönülleri, insanları birbirine bağlayan bir medeniyet sembolüdür.” diye konuştu.

Konuşmasında kentin batı girişinde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarına da değinen Çenet, bölgedeki akıllı kavşak sistemleri ve dekoratif aydınlatma direkleriyle Osmaniye’nin girişinin estetik bir görünüme kavuştuğunu belirtti. Çenet, “Araçlar durup fotoğraf çekiyor. Aydınlatmalar tamamlandığında Osmaniye’nin gerdanlığı gibi parlayan bir giriş olacak.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çenet, Adnan Menderes Caddesi’nde de asfalt çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Yollarımızı adeta Karatepe kilimi gibi ince ince dokuyarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yolumuz hayırlı olsun” dedi. Açılış programının ardından Başkan Çenet, yerli ve milli üretim TOGG marka makam aracıyla cadde üzerinde test sürüşü yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.