63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Şanlıurfa Tabip Odası: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçlarında cezalar artırılmalı

Şanlıurfa, 31 Temmuz (Hibya) - Şanlıurfa Tabip Odası, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli bir doktor ve bir güvenlik görevlisinin, bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğraması sonrası açıklama yaptı.

Şanlıurfa Tabip Odası: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçlarında cezalar artırılmalı
Advert
Paylaş:

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli bir doktor ve bir güvenlik görevlisi, hastaneye giren bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan iki sağlık çalışanı, geçirdikleri ameliyatların ardından hastanede tedavi altına alındı. 

Olayın ardından Şanlıurfa Tabip Odası’ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, “Bu saldırı münferit değil, sistematik sorunların sonucudur” denilerek sağlıkta şiddete karşı yıllardır dile getirilen taleplerin karşılıksız bırakıldığı vurgulandı.

Şanlıurfa Tabip Odası, saldırıya uğrayan meslektaşları için “ geçmiş olsun” demenin artık yeterli olmadığını vurgularken, olayın sadece bireysel bir saldırı olmadığını belirtti. Açıklamada, “Bu şiddetin faili yalnızca bıçağı tutan kişi değildir. Sağlık çalışanlarını hedef haline getiren politikalar, tüketimi teşvik eden sistem ve sağlıkta popülizm, şiddetin asıl nedenidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın kurduğu Beyaz Kod sistemine bugüne kadar 122 binden fazla şiddet vakası bildirildiği belirtildi. Sağlık çalışanlarının görev yaptıkları yerlerde barikat kurarak ya da kendilerini odaya kilitleyerek korunmak zorunda kaldıkları ifade edildi.

Tabip Odası’nın talepleri arasında, Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından hazırlanan “Sağlıkta Şiddet Yasası”nın derhal yasalaştırılması da yer aldı. Açıklamada şu talepler ön plana çıktı:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçlarında cezalar artırılmalı, cezasızlık son bulmalıdır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve denetimli serbestlik uygulamaları kaldırılmalıdır. Türk Ceza Kanunu’nda “sağlık çalışanlarına yönelik şiddet” başlığıyla yeni bir suç tanımı yapılmalıdır."

Tabip Odası, sağlık emekçilerinin kurban olmadığının altını çizerek "Kolluk kuvveti değiliz, müşteri temsilcisi hiç değiliz. Yaşam hakkımızı, mesleğimizi, emeğimizi savunuyoruz. Bu çöküşü izlemekle değil, sorumluluk almakla durdurabilirsiniz. Sağlıkta şiddet sona erene kadar susmayacağız!” açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Starmer: Muhafazakarlar NHS'mizi mahvetti

Akışın sonuna geldiniz.