63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Şanlıurfa’da kalpte doğuştan darlık ilk kez anjiyo ile tedavi edildi

Şanlıurfa, 16 Ekim (Hibya)-Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 yaşındaki Murat Polat’ın aort damarındaki doğuştan daralma, stent uygulamasıyla başarıyla açıldı.

Şanlıurfa’da kalpte doğuştan darlık ilk kez anjiyo ile tedavi edildi
Advert
Paylaş:

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez “Aort Koarktasyonu” tanılı hastaya anjiyo yöntemiyle müdahale edildi. 24 yaşındaki Murat Polat’ın doğuştan daralmış aort damarı, kapalı yöntemle gerçekleştirilen stent işlemiyle tedavi uygulandı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Odabaş, aort koarktasyonunun tedavi edilmezse kalp yetmezliği, tansiyon yüksekliği ve beyin kanamasına yol açabileceğini belirtti. Kardiyoloji Kliniği Şefi Doç. Dr. Veysel Tosun da, hastanede artık TAVI, ASD ve kapak balon işlemleri gibi ileri düzey kalp tedavilerinin rutin hale geldiğini vurguladı. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.