63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Sybiha: Kiev'e düzenlenen Rus saldırısında 3'ü çocuk olmak üzere 24 kişi öldü

Lahey, 15 Mayıs (Hibya)- Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Lahey'de kurulan Özel Mahkeme'nin tarihi bir adım olduğunu belirterek, bu girişimin uluslararası adaletin sağlanmasında kritik bir rol oynayacağını ifade etti.

Sybiha: Kiev'e düzenlenen Rus saldırısında 3'ü çocuk olmak üzere 24 kişi öldü
Paylaş:

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, mahkemenin kuruluş süreci ve yürütülen uluslararası iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Girişimin tarihi önemine dikkat çeken Sybiha, "Bugün tarihi bir gün. Tarih yazıyoruz. 80 yıl önce Nürnberg mahkemesi gibi, Lahey'deki bu Özel Mahkeme de savaşın yıkıntıları arasından adaleti yeniden tesis edecek" dedi.

Mahkemenin somut gerekçelerini ve uluslararası desteğini vurgulayan Sybiha,
"Mahkeme soyut bir fikir değil. Dün Kiev'e düzenlenen Rus saldırısında 3'ü çocuk olmak üzere 24 kişi öldü. Akrabaları izliyor. Başarısız olma hakkımız yok” ifadelerini kullandı.

Sybiha, açıklamasında “Onlar adaleti hak ediyorlar. Üç kıtada 37 devlet tarafından onaylanan bugünkü anlaşma, adaleti kaçınılmaz kılıyor” sözlerini aktardı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Küresel piyasalarda baskı sürüyor

Akışın sonuna geldiniz.