63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Sybiha: Rusya’ya yönelik baskı artırılmalı

Kiev, 19 Mart (Hibya) - Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Ortadoğu'daki gerginliğin artması sonucu yükselen enerji fiyatlarının, Rusya'nın Avrupa'daki saldırganlığının tırmanması riskini artırdığına dikkat çekti.

Sybiha: Rusya’ya yönelik baskı artırılmalı
Paylaş:

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Orta Doğu’daki gerilimin enerji fiyatlarını yükselttiğini ve bunun Avrupa’da Rusya’nın saldırganlığının tırmanma riskini artırdığını belirtti.

Bu etkinin azaltılması için Rusya üzerindeki baskının artırılması gerektiğini vurgulayan Sybiha, “Baskı azaltılmamalı, aksine artırılmalı.” dedi.

Sybiha, Rusya’nın “gölge filo” tankerlerinin yalnızca durdurulmasının yeterli olmadığının altını çizerek, “El konulmalı ve bireysel yaptırımlar genişletilmeli.” çağrısı yaptı.

AB genelinde Rus savaşçılara giriş yasağı getirilmesi gerektiğini kaydeden Sybiha, 20’nci AB yaptırım paketinin gecikmeden kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Yaptırımların yalnızca Ukrayna’ya destek anlamına gelmediğine dikkat çeken Sybiha, “Bu, Avrupa’nın kendi güvenliği için atılan bir adımdır.” dedi.

Sybiha, Ukrayna için planlanan 90 milyar avroluk kredinin bir yardım değil, Avrupa’da barışı korumaya yönelik bir yatırım olduğunu dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.