63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Tajani: İtalya-Meksika ilişkileri güçleniyor

Roma, 30 Mayıs (Hibya)- İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Meksika’nın yeni Dışişleri Bakanı Juan Ramon Velasco Alvarez ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın güçlendirilmesini ele aldıklarını açıkladı.

Tajani: İtalya-Meksika ilişkileri güçleniyor
Paylaş:

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Meksika’nın yeni Dışişleri Bakanı Juan Ramon Velasco Alvarez ile görüştü.

Tajani’nin yaptığı açıklamada, İtalya ile Meksika arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendiğini belirterek, “İtalya ve Meksika giderek daha güçlü bir stratejik ortaklığı paylaşıyor” ifadelerini kullandı.

Meksika’nın Latin Amerika’da İtalyan ihracatı için en büyük pazar olduğunu kaydeden Tajani, Avrupa Birliği-Meksika anlaşmasının İtalyan şirketlerinin ülkedeki varlığını artırabileceğini ifade etti.

Görüşmede güvenlik ve organize suçla mücadele alanlarının da ele alındığını belirten Tajani, “Güvenlik ve organize suçla mücadelede iş birliğini güçlendirme irademizi teyit ettik” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.