63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Tokmak’ta insansız hava aracı saldırısı: 5 ölü, 18 yaralı

Moskova, 3 Temmuz (Hibya)-Rus makamları, Ukrayna’ya ait olduğu belirtilen bir drone saldırısında Zaporijya bölgesindeki Tokmak kentinde 5 sivilin hayatını kaybettiğini, 18 kişinin yaralandığını açıkladı.

Tokmak’ta insansız hava aracı saldırısı: 5 ölü, 18 yaralı
Advert
Paylaş:

Rusya Soruşturma Komitesi, Zaporijya bölgesindeki Tokmak kentinde bir pazar yerine düzenlenen insansız hava aracı saldırısı hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Açıklamada olayın “terör eylemi” kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

Rus tarafının aktardığı ilk bilgilere göre saldırıda 5 sivil hayatını kaybetti, 18 kişi ise yaralandı. Yaralıların Tokmak Merkez Bölge Hastanesi’ne kaldırıldığı ve tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Rodion Miroshnik, saldırının kalabalık bir alanda gerçekleştiğini ve sivil hedeflerin vurulduğunu iddia ederek olayın “terör eylemi” niteliği taşıdığını savundu.

Rusya İnsan Hakları Komiseri Yana Lantratova da saldırıyı kınayarak sivillere yönelik bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti ve olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Trabzonspor, Olaigbe'yi kiraladı

Akışın sonuna geldiniz.