63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Trump: Rusya-Ukrayna Savaşı, güçlü ABD ve liderlik olsaydı yaşanmazdı

Washington, 23 Kasım (Hibya)-Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, savaşın Eski ABD Başkanı Joe Biden yönetimi sırasında başladığını savunarak, Ukrayna ve Avrupa’nın ABD’ye yeterince minnettarlık göstermediğini söyledi.

Trump: Rusya-Ukrayna Savaşı, güçlü ABD ve liderlik olsaydı yaşanmazdı
Advert
Paylaş:

ABD Başkanı Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla ilgili açıklamasında, güçlü bir ABD liderliği olsaydı bu savaşın asla yaşanmayacağını iddia etti. Trump, çatışmanın kendi ilk döneminde olmadığını ve Biden yönetimi sırasında başladığını belirterek, “Eğer 2020 Başkanlık Seçimi hileli ve çalınmamış olsaydı, Ukrayna-Rusya savaşı olmazdı” dedi.

Trump, savaşın milyonlarca insan için gereksiz kayıplara yol açtığını ifade ederken, Ukrayna’nın ABD’nin liderlik çabalarına minnettarlık göstermediğini ve Avrupa’nın hala Rusya’dan petrol satın almaya devam ettiğini belirtti. Açıklamasında ABD’nin NATO ve Ukrayna’ya büyük miktarlarda silah satışını sürdürdüğünü, Biden’ın ise her şeyi bedava verdiğini öne sürdü.

Trump, konuşmasını “İnsan felaketinde hayatını kaybeden herkese Tanrı rahmet etsin” sözleriyle sonlandırdı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Başkan Mandalinci, sabah koşusuna katıldı

Akışın sonuna geldiniz.