63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Trump'a, partisinden direnç: Kanada gümrük vergileri reddedildi

Washington, 12 Şubat (Hibya) - ABD Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kanada mallarına uyguladığı gümük vergilerini iptal etmek için oy kullandı.

Trump'a, partisinden direnç: Kanada gümrük vergileri reddedildi
Paylaş:

219'a 211 oyla, altı Cumhuriyetçi milletvekili, Trump'ın geçen yıl Kanada'ya uyguladığı gümrük vergilerini sona erdirmeyi amaçlayan bir kararı desteklemek için Demokratlara katıldı.

Oylama büyük ölçüde semboliktir, çünkü ABD Senatosu tarafından onaylanması ve ardından da Trump tarafından onaylanması gerekecek. Trump'ın bunu imzalayarak yasalaştırması çok düşük bir ihtimal olarak görülüyor.

Yeniden seçilmesinden bu yana Donald Trump, Kanada'ya bir dizi gümük vergisi uyguladı ve son olarak Kanada'nın Çin ile önerdiği ticaret anlaşmasına yanıt olarak yüzde 100 ithalat vergisi tehdidinde bulundu.

Oylama Meclis salonunda gerçekleşirken Trump, Truth Social'da şu paylaşımı yaptı: "Temsilciler Meclisi'nde veya Senato'da, gümrük vergilerine karşı oy kullanan herhangi bir Cumhuriyetçi, seçim zamanı geldiğinde ciddi sonuçlarla karşılaşacaktır. Gümrük vergileri bize ekonomik ve ulusal güvenlik sağladı ve hiçbir Cumhuriyetçi bu ayrıcalığı yok etmekten sorumlu olmamalı." 

Oylama, Kongre'de Trump'ın müttefiki olan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın, milletvekillerinin Trump'ın gümrük vergileri hakkındaki tartışmasını engelleme girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından geldi.

ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçilerin az bir çoğunluğa sahip olması nedeniyle, altı Cumhuriyetçinin karşı oy kullanması ve Demokratların neredeyse birleşik bir cephe oluşturması, karşıt oyların güvence altına alınması için yeterli oldu.

Önlem, Trump'ın müttefiklere karşı "gümrük vergilerini silah olarak kullandığını" ve küresel ekonomiyi istikrarsızlaştırdığını söyleyen Demokrat Gregory Meeks tarafından sunulmuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.