63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Tsahkna: Estonya ve Ürdün küçük devletler olarak benzer zorluklarla karşı karşıya

Tallin, 16 Mayıs (Hibya)- Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile başkent Tallin'de bir araya geldi.

Tsahkna: Estonya ve Ürdün küçük devletler olarak benzer zorluklarla karşı karşıya
Advert
Paylaş:

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, küçük devletlerin jeopolitik riskler karşısındaki ortak kaderine, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın uluslararası güvenlik mimarisi üzerindeki etkilerine ve küresel istikrarı koruma kararlılığına ilişkin konuştu.

İki ülkenin coğrafi uzaklığına rağmen paylaştığı benzer diplomatik konumlamaya dikkat çeken Tsahkna, "Estonya ve Ürdün birbirinden çok uzak olabilir, ancak karmaşık komşuluk ilişkilerinde küçük devletler olarak benzer zorluklarla karşı karşıyayız." dedi.

Ürdünlü mevkidaşı ile gerçekleştirdiği temasların ana gündem maddesini aktaran Tsahkna, "Tallinn'de Ürdün Dışişleri Bakanı arkadaşım Ayman Safadi'yi ağırlarken, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik devam eden saldırganlığı hakkında kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunduk." ifadelerini kullandı.

Tsahkna, Rusya'nın genişlemeci politikalarına karşı uluslararası toplumun vereceği yanıtın önemini vurgulayarak açıklamasını, "Yanıtımız küresel güvenliği şekillendirecek, çünkü Putin Ukrayna'da durmayacak." sözleriyle tamamladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.