63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

TÜİK-YD-ÜFE yıllık yüzde 30,33 arttı

İstanbul, 20 Temmuz (Hibya)-Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık yüzde 30,33 arttı, aylık yüzde 0,46 arttı.

TÜİK-YD-ÜFE yıllık yüzde 30,33 arttı
Advert
Paylaş:

YD-ÜFE 2026 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,46 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,85 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,33 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 32,07 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 45,13 artış, imalatta yüzde 30,08 artış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 30,85 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 31,79 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 33,96 artış, enerjide yüzde 61,56 artış, sermaye mallarında yüzde 20,69 artış olarak gerçekleşti.

Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 0,26 artış, imalatta yüzde 0,47 artış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,32 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 1,02 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 1,75 artış, enerjide yüzde 13,08 azalış, sermaye mallarında yüzde 0,84 artış olarak gerçekleşti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.