63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

TÜRİB’de buğday ve mısır fiyatları yatay seyretti, arpa geriledi

İstanbul, 23 Mart (Hibya) - Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) tarafından 16–19 Mart 2026 haftasına ilişkin Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) piyasası tarım ürünleri bülteni yayımlandı. 

TÜRİB’de buğday ve mısır fiyatları yatay seyretti, arpa geriledi
Paylaş:

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) Piyasası’nda işlem gören hububat ürünlerinde haftalık fiyat hareketleri sınırlı değişimlerle gerçekleşti.

Ekmeklik buğdayda en çok işlem gören “Buğday Ekmeklik Kırmızı 3. Sınıf” ürünün fiyatı hafta boyunca 13,60 TL/kg seviyesinde yatay seyrederken, tüm ekmeklik buğday ürünlerinde haftalık ortalama 13,50 TL/kg oldu. Makarnalık buğdayda ise “Buğday Makarnalık 2. Sınıf” ürünün fiyatı 13,85 TL/kg seviyesinde sabit kalırken, haftalık ortalama fiyat 13,43 TL/kg olarak kaydedildi.

Mısır fiyatları haftaya 12,85 TL/kg seviyesinden başlarken, hafta ortasında 12,44 TL/kg seviyesine yükseldi. Ürünün haftalık ortalama fiyatı ise 12,42 TL/kg oldu. Arpada ise haftanın ilk gününde 13,50 TL/kg olan fiyat, hafta ortasında 13,13 TL/kg seviyesine geriledi. Arpanın haftalık ortalama fiyatı 13,44 TL/kg olarak gerçekleşti.

Öte yandan TÜRİB Tarımsal Ürün Fiyat Endeksleri incelendiğinde, arpa endeksi haftalık bazda yüzde 2,14 düşüş kaydederken yıllık bazda yüzde 35,25 artış gösterdi. Ekmeklik buğday endeksi haftalık yüzde 0,72 yükselirken yıllık artış yüzde 23,32 oldu. Genel buğday endeksi haftalık yüzde 0,10 artış gösterirken yıllık bazda yüzde 18,16 yükseldi.

Makarnalık buğday endeksi haftalık yüzde 1,39 gerilerken yıllık bazda yüzde 21,32 artış kaydetti. Hububat endeksi haftalık yüzde 0,42 yükselirken yıllık artış yüzde 19,02 olarak gerçekleşti. Mısır endeksi ise haftalık yüzde 3,83 artışla dikkat çekerken, yıllık bazda yüzde 27,24 yükseldi.

 

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Ankara’da Anafartalar Caddesi yenilendi

Akışın sonuna geldiniz.