63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Üsküdar Belediyesi: Kaşgarlı Mahmud Sokak ismi kaldırılmadı

Üsküdar Belediyesi, Kısıklı Mahallesi’ndeki “Kaşgarlı Mahmud Sokak” adının kaldırıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Üsküdar Belediyesi: Kaşgarlı Mahmud Sokak ismi kaldırılmadı
Paylaş:

Üsküdar Belediyesi, Kısıklı Mahallesi’ndeki “Kaşgarlı Mahmud Sokak” adının kaldırıldığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Belediye, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve konunun teknik bir düzenlemeden kaynaklandığını bildirdi.

Açıklamada, bölgede daha önce “T” şeklinde devam eden sokak yapısının, MAKS (Mekânsal Adres Kayıt Sistemi) standartlarına uygun hale getirilmesi amacıyla yeniden düzenlendiği belirtildi. Çalışma kapsamında ayrılan bölüme “İyiniyet Sokağı” adının verildiği ifade edildi.

Düzenlemenin, sokak aksının teknik olarak yeniden tanımlanması nedeniyle Üsküdar Belediye Meclisi’nin 4 Eylül 2025 tarihli ve 64 sayılı oy birliği kararıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Belediye açıklamasında, “Kaşgarlı Mahmud” isminin kaldırılmasının söz konusu olmadığı, mevcut sokak adının kullanılmaya devam ettiği vurgulandı. Ayrıca, Türk-İslam tarihinin önemli isimlerinden Kaşgarlı Mahmud’un adının ilçede yaşamayı sürdürdüğü belirtildi.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.