63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Van’da haşereyle mücadele çalışmaları başlatıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla kent genelinde zararlılara karşı ilaçlama faaliyetlerine başladı.

Van’da haşereyle mücadele çalışmaları başlatıldı
Advert
Paylaş:

Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, haşerelerin üreme noktaları olan birçok farklı bölgede eş zamanlı çalışma yürütüyor.

Ekipler; sahiller, bataklık alanlar, parklar, göletler, sazlıklar ve kanalizasyon sistemleri gibi haşerelerin yuvalandığı noktalarda üremeyi azaltmak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Çalışmalarda, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış biyolojik ilaçlar tercih ediliyor.

Bu yılki mücadele kapsamında 25 araç ve 65 personel görevlendirildi. Sivrisinek, karasinek ve hastalık yayıcı diğer vektörlerle mücadele eden ilaçlama ekipleri, vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmelerini amaçlıyor. 

Yetkililer, vektör kaynaklı hastalıkların önüne geçilmesi için yürütülen bu teknik çalışmaların yıl boyunca titizlikle devam edeceğini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.