63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Von der Leyen: Kıbrıs meselesinin çözümünde yeniden ivme hissediyoruz

Brüksel ,12 Temmuz (Hibya)- Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede, Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik yeniden bir ivme hissedildiğini belirtti.

Von der Leyen: Kıbrıs meselesinin çözümünde yeniden ivme hissediyoruz
Advert
Paylaş:

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Von der Leyen yaptığı açıklamada, “Kıbrıs meselesinin, Birleşmiş Milletler çerçevesinde ve Avrupa Birliği’nin ilke, değerleri ile mevzuatı doğrultusunda çözümüne yönelik yeniden bir ivme hissediyoruz. Bu fırsat değerlendirilmeli. Önümüzdeki aylarda ilerleme kaydedilmesini bekliyoruz.” dedi.

Von der Leyen, “Komisyon, gerekli tüm destek ve elindeki tüm araçlarla bu çabayı desteklemeye hazırdır. Yarın, sürece daha yoğun katılımımız beklentisiyle Kıbrıs Özel Temsilcimizi görevlendireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.