63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Xi, önemli uluslararası ekonomi örgütlerinin yöneticileriyle bir araya geldi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün başkent Beijing’deki Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda “1+10” Diyalog Toplantısı’na katılan uluslararası ekonomi örgütlerinin yöneticilerini kabul etti.

Xi, önemli uluslararası ekonomi örgütlerinin yöneticileriyle bir araya geldi
Advert
Paylaş:

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün başkent Beijing’deki Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda “1+10” Diyalog Toplantısı’na katılan uluslararası ekonomi örgütlerinin yöneticilerini kabul etti.

Xi Jinping, Çin tarzı modernleşme davasına sağlanan desteklerden dolayı, yöneticilere teşekkür etti.

Dünyanın yeni bir çalkantılı değişim dönemine girip, yeniden kritik bir kavşakta bulunduğuna işaret eden Xi Jinping, Çin’in uluslararası ekonomi örgütleriyle birlikte, çok taraflılığı yerine getirmeye, Küresel Güney ülkelerinin gelişmesine destek sağlamaya, eşit düzeyde küresel çok kutupluluğu oluşturmaya, kapsayıcı ve herkese yarar sağlayacak ekonomik küreselleşmeyi  kurmaya, ortaklaşa gelişen adil bir dünya oluşturmaya hazır olduğunu söyledi.

Xi Jinping görüşmede ayrıca Çin ekonomisi, dünya ekonomisi ve küresel ekonomik yönetişim ile Çin-ABD ilişkileri gibi konularda Çin’in tutumlarını anlattı.

Uluslararası ekonomi örgütlerinin yöneticileri Çin’in ekonomik alanda kaydettiği başarıları takdirle değerlendirdi ve Çin’in gelişme perspektifinin parlak olacağını savundu.

“1+10” Diyalog Toplantısı dün Beijing’de düzenlendi. Toplantının teması; "Küresel kalkınma konusunda konsensüs oluşturmak ve ortak refahı teşvik etmek" olarak belirlendi.  

Toplantıya, Yeni Kalkınma Bankası Başkanı Dilma Rousseff, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı Genel Sekreteri Rebeca Grynspan, Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Direktörü Gilbert Houngbo, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Mathias Cormann, Uluslararası Ödemeler Bankası Genel Müdürü Agustin Carstens ve Asya Altyapı Yatırım Bankası Başkanı Jin Liqun katılarak derinlemesine fikir alışverişinde bulundular. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.