63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Yapı Denetim Kurumlarına Bu Yıl 5 Milyon TL'den Fazla Ceza Uygulandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, görev ve sorumluluğunu yerine getirmediği tespit edilen yapı denetim firmalarına, bu yıl 5 milyon lirayı aşkın ceza uygulandı.

Yapı Denetim Kurumlarına Bu Yıl 5 Milyon TL'den Fazla Ceza Uygulandı
Advert
Paylaş:

Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bugün itibarıyla yurt genelinde yapı denetim sistemine kayıtlı bin 598 yapı denetim firması aktif denetim yapıyor. Bakanlıkça bugüne kadar denetlenen şantiye sayısı 44 bin 651, büro sayısı ise 13 bin 277'ye ulaştı. Denetimler sonucunda 467 yapı denetim firmasına "yeni iş almaktan men", 826 kuruluşa da "belge iptali" cezaları uygulandı.

7 BİNDEN FAZLA ŞANTİYE DENETLENDİ

Bakanlık tarafından bu yıl da yapı denetim kuruluşlarının sorumluluğunda bulunan 7 bin 134 şantiye ve bin 677 büro denetlendi.

Bu kapsamda görev ve sorumluluğunu yerine getirmediği belirlenen 50 yapı denetim firmasının belgesi iptal edildi, 110 firma için de kapatılma kararı verildi.

Ayrıca görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen firmalara 5 milyon 145 bin 295 lira idari ceza verildi.

217 DENETÇİNİN BELGESİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, yapı denetim sistemine kayıtlı 28 bin 655 denetçi mimar ve mühendis, 51 bin 219 kontrol elemanı görev yapıyor.Bu çerçevede bu yıl 927 denetçiye belge verilirken, görev ve sorumluluğunu yerine getirmeyen 217 denetçinin de belgesi iptal edildi.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.