63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Yavaş: ASKİ ve EGO’nun herhangi bir vergi veya SGK borcu yok

Ankara Büyükşehir Belediye ( ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları olan ASKİ ve EGO’nun herhangi bir vergi veya SGK borcu bulunmadığını bildirdi.

Yavaş: ASKİ ve EGO’nun herhangi bir vergi veya SGK borcu yok
Paylaş:

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları olan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ)  ve  Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi'nin (EGO) herhangi bir vergi veya SGK borcu bulunmadığını açıkladı.

Başkan Yavaş, borcun, ABB’nin 16 iştirakinden yalnızca 6’sına ait olduğunu, bu şirketlerin personel maaş hesapları dahil tüm hesaplarına bloke konulduğunu bildirdi.

Haciz uygulanan şirketleri ve tutarları, Yavaş şöyle açıkladı:

"Bugsaş A.Ş: 16 milyon TL, Belpa A.Ş :15 milyon 667 bin TL, Belka A.Ş: 17,5 milyon TL, Anfa Peyzaj: 1,6 milyon TL, Anfa Güvenlik: 1 milyon 260 bin TL, Anket A.Ş: 107 bin TL"

Başkan Yavaş, 2019 ve 2024 yılında kendisine güvenen tüm Ankaralı vatandaşların müsterih olmalarını söyleyerek, " Onlar, 'Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin hesaplarına bloke koyalım, emekliye destek olamazlar, et desteği veremezler, süt desteği veremezler, kreş yaptıramazlar.' diye düşünüyor olabilirler.
Tüm bu müdahalelere rağmen; desteklerimizi bir kuruş eksiltmeyeceğiz, aksine artırarak devam edeceğiz." dedi.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.