63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Yeşiltaş’tan 19 Mart sürecine ilişkin açıklama

Bursa, 18 Mart (Hibya) - CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, 19 Mart sürecinin birinci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Yeşiltaş’tan 19 Mart sürecine ilişkin açıklama
Paylaş:

Yeşiltaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı isimlerin gözaltına alınarak tutuklanmasıyla başlayan süreci değerlendirdi. Açıklamasında, söz konusu süreci “millet iradesini savunma mücadelesi” olarak nitelendiren Yeşiltaş, “Bu süreç, Ekrem İmamoğlu’nu hapse atmayı hedefleyen ve CHP’yi durdurmaya yönelik bir operasyonlar silsilesidir” ifadelerini kullandı.

CHP’nin adil ve demokratik bir Türkiye hedefi doğrultusunda mücadele verdiğini belirten Yeşiltaş, bu mücadelenin hukukun ve demokratik değerlerin korunmasına yönelik olduğunu ifade etti.

Açıklamasında, 2019 ve 2024 yerel seçim sonuçlarına da değinen Yeşiltaş, CHP’nin birçok büyükşehirde yönetimi kazandığını ve yerel yönetimlerde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Devam eden yargı süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yeşiltaş, dava sürecinde çeşitli iddialar ve uygulamalara yönelik eleştirilerde bulundu. Yeşiltaş, yargılamaların adil yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda Yeşiltaş, CHP’nin siyasi çalışmalarına devam edeceğini belirterek, “Milletten korkanlar kaybedecek, millete koşanlar kazanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Frigo-Pak'tan SPK başvurusu

Akışın sonuna geldiniz.