63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

YÖK’ten “Yabancı Öğrenci Ücretleri” iddiasına yalanlama

Yükseköğretim Kurulu, Başkan Erol Özvar’ın vakıf üniversitelerinde yabancı öğrencilerin ücretlerine ilişkin talimat verdiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

YÖK’ten “Yabancı Öğrenci Ücretleri” iddiasına yalanlama
Advert
Paylaş:

Yükseköğretim Kurulu, bazı basın organlarında yer alan “vakıf üniversitelerinde yabancı öğrencilerden alınan ücretlerin Türk öğrencilerden düşük tutulması yönünde talimat verildiği” iddiasını yalanladı.

Yapılan açıklamada, söz konusu iddianın tamamen asılsız olduğu belirtilerek, vakıf yükseköğretim kurumlarında öğrenim ücretlerinin 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca üniversitelerin mütevelli heyetleri tarafından belirlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Erol Özvar’ın veya Yükseköğretim Kurulu’nun öğrenim ücretlerini belirleme ya da belirli öğrenci grupları için ücret tarifesi oluşturma yetkisinin bulunmadığı vurgulandı.

Ayrıca 19 Aralık 2025 tarihli düzenleme sonrasında yalnızca hazırlık ve birinci sınıf dışındaki öğrencilerin öğrenim ücret artışlarına ilişkin usul ve esasların YÖK tarafından belirlendiği, bunun ise başlangıç ücretlerini değil ara sınıflardaki artış oranlarını kapsadığı ifade edildi.

YÖK, kamuoyuna saygıyla duyurulan açıklamada yanlış bilgilendirmelere itibar edilmemesi çağrısı yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.