63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Zelenski: Ukrayna ve Güneydoğu Avrupa ülkeleri ortak güvenlik bağlarını güçlendiriyor

Kiev, 15 Temmuz (Hibya)-Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev’de düzenlenen Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nde bölge ülkeleriyle güvenlik, savunma, ekonomi ve siyasi alanlarda iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Zelenski: Ukrayna ve Güneydoğu Avrupa ülkeleri ortak güvenlik bağlarını güçlendiriyor
Advert
Paylaş:

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi kapsamında yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasındaki ortak çalışmaların aktif ve verimli şekilde sürdüğünü belirtti.

Zelenski, ülkelerin birlikte hareket ederek güvenlik, savunma, ekonomik, siyasi ve kültürel bağlarını geliştirmesinin, Avrupa halklarının kimliklerini koruyarak kendi geleceklerini özgürce belirlemelerine imkan sağladığını ifade etti.

Ukrayna’nın bağımsızlık mücadelesine destek veren ülkelere teşekkür eden Zelenski, ikili ilişkilerin yanı sıra “Gönüllüler Koalisyonu” gibi çok taraflı platformlarda yürütülen ortak çalışmaların önemini vurguladı.

Zelenski, Ukrayna ve Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasındaki dayanışmanın bölgesel güvenlik ve Avrupa’nın geleceği açısından önemli olduğunu belirterek, iş birliğinin devam edeceğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.