Advert
SİVAS ELLERİNDE SAZIM ÇALINMAZ
MEHMET KARAKEÇİLİ

SİVAS ELLERİNDE SAZIM ÇALINMAZ

Bu içerik 691 kez okundu.

Şanlıurfaspor 22.10.2016 tarihinde Cumartesi günü Sivas'a konuk oldu.Her iki takım içinde önemli müsabakaydı.ligin 8.haftasında Şanlıurfaspor 8 puanda kaldı. Sivasspor'un ise puanını 11'e çıkardı.

Müsabakanın analizine gelince; İlk yarı Şanlıurfaspor ile Sivasspor başa baş  mücadele verdiler.Müsabakanın 41.dakikasında Fortes gole giderken kaleci ile karşı karşıya kaldı.Rakip oyuncu Fortesi düşürdü.Bariz bir golü önlediği için Hakem tarafından kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi.Demek ki Sivasspor 50 dakika 1 kişi eksik oynamasına rağmen Şanlıurfaspor'a boyun eğmeden ikinci yarı daha çok hücum ve  atakları geliştirdi.Bununda karşılığını gördü.Şanlıurfaspor'u 2-0 mağlup ederek rahat bir maç kazanmış oldu.

Şanlıurfaspor nasıl bir kamp dönemi geçirmiş.Bir türlü anlam veremedim.Şanlıurfaspor'un bütün yöneticilerinin hepsi kampta bulunuyorlardı.Futboldan anlayan hiç bir yönetici yokmuydu.Nasıl çalışma yapılıyordu.Benim bildiğim kampa giden takıma kondiksiyon,çabukluk,kuvvet ve bol bol maç yaparak tecrübe kazanmış olurlar.Şanlıurfaspor'a bakıyorsun,rakip takım 1 kişi eksik halde ikinci yarı sahada yürümeye başladılar.

Sanki Şanlıurfaspor'lu futbolcu kırmızı kart görmüş gibiydı.Sivas sanki 11 kişi,Şanlıurfaspor ise 10 kişi kalmış gibi bir görüntü vardı.Yazık, bu yapılan transferlere.Kaleci her hafta hata yapıyor.Sol bek mevkisinde oynayan İsmail Dinler, çok ağır ne ileri çıkabiliyor nede geriye dönebiliyor.Hiç bir orta yapamıyor.Orta sahamız zaten belli.Top bizdeyken hücumda çoğalamıyoruz.Top rakibe geçtiği zaman alan daraltmasını bilmiyoruz ve pres yapamıyoruz.

Forvete gelince,Forvet oyuncumuzun isimleri var ama ne yazık ki sahada kendileri yok.Ben bunu yönetim kuruluna sormak istiyorum.Bu kadar transfer yapacağınıza 5-6 tane kaliteli futbolcu transfer yapmış olsaydınız daha iyi olmazmıydı.Santrafor olarak büyük mücadele verip transfer yaptığınız Batuhan Karadenizin, bu takıma katkı sağlayacağını düşünmüyorum.8 haftadır tek bir gol bile atamadı.Demek ki yapılan transferler bana göre fiyaskodur.Bunun yerine Osmanlısporda yedek bekleyen Erdal Kılıçaslanı santrafor olarak transfer yapmış olsaydınız 3 tane Batuhan ederdi.

Şanlıurfaspor'a çok katkı sağlardı.Şanlıurfaspor her sene olduğu gibi yanlış yapılan transferler ile yapılan harcamalar ile borç batağına giriyor.Lütfen yapacağınız transferleri izleyerek,raporlarını alarak transfer yapın.Bu takıma katkı sağlar mı diye böyle futbolcuları araştırın.Umarım ocak ayında iyi bir santrafor,iyi bir kaleci ve 2  tane orta saha transfer yaparak, Şanlıurfaspor'u düşmemekten kurtarmış olurlar.Biz şampiyonluk istemiyoruz.Düşmemeye bakalım.

Ünal hocaya seslenmek istiyorum.Y.Malatya maçından sonra basın toplantısında kendisine ben sordum.

Hocam haftalardır yazıyoruz,bu sol bekte oynayan İsmail Dinleri neden oynatıyorsunuz.Takıma katkısı yok.Bana göre çok ağır.Bunun yerine Şabanı oynatırsan,Şanlıurfaspor'a daha iyi katkı sağlamazmı diye sordum.Oda bana şu kelimeyi söyledi.İsmail çok efendi ve iyi bir insan.Bende kendisine dedim İsmail baş tacıdır.Ama Şanlıurfaspor'a zarar veriyor.Şabanı oynatırsan hem senin için hemde Şanlıurfaspor için daha faydalı olur.

Mertcan'ı kendisine söyledim.Hocam niye Mertcan'ı kadroya almıyorsunuz.Bana dedi ki her hafta kadroya alıyorum.Bende kendisine dedim ki 18'de değilde ilk 11 de oynatın.Çünkü Mertcan gibi futbolcu hem sana hemde Şanlıurfaspor'a faydalı olur.Bu hafta Mertcan'ı ilk 11 de oynattı.

Ben maçı izleyen seyircilere sormak istiyorum.Mertcan kötümüydü ? yoksa iyimiydi ? 

Mertcan'ın ne kadar iyi oynadığını gördük.İnşallah Şaban gibi sol begimizde ilk 11'e girip Şanlıurfaspor'a daha iyi katkı sağlar.

Şanlıurfadan Sivas'a giden taraftarlara teşekkür etmek istiyorum.Bu kadar yol kat edip Şanlıurfaspor'a destek olmak için gitmişler.Boynu bükük dönmüşler.Taraftarın birisi beni arayarak,Yöneticiler Şanlıurfaspor'un bayraklarını getirmemişler.Bizde kendi formamızı sırtımızdan çıkartıp,bayrak niyetine salladık.Bunu herkesin bilmesi gerekir.

Şanlıurfada oynanan müsabakalarda bütün yöneticiler sahada olur.Ama ne yazık ki Sivas maçında ise Sadece İbrahim Demirkıran dışında hiç bir yönetici maça gitmemiş.Böyle başarı gelir mi ? Edindiğim bilgilere göre yöneticiler arasında bir kopukluk oluşmuş.Bunu dışa yansıtmıyorlar.

Şanlıurfaspor'a bu hafta oynanacak olan Mersin maçında başarılar dilerim...

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şampiyonluk havasında geçti
Şampiyonluk havasında geçti
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU